Nezvanična himna akcije Očistimo Srbiju
 
 
Ekopark na Google Earth

Prijatelji Ekoparka

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja
Ministarstvo životne sredine
i prostornog planiranja
Republike Srbije 
 
Grad Kragujevac
 
 JKP Zelenilo Kragujevac
JKP Zelenilo
Kragujevac
 
Energetika
Energetika d.o.o.
u restruktuiranju
Kragujevac
 
JKP Vodovod i kanalizacija
JKP Vodovod i kanalizacija
Kragujevac

 
 
JKP Parking servis
JKP Parking servis
Kragujevac
 
Gradske trznice
JKP Gradske tržnice
Kragujevac
 
Glas Kragujevca - elektronske novine
 
 
 
MojaFotka.rs
 
 

U Parku “Šumadijski cvet” PDF Štampa El. pošta
utorak, 03 februar 2009 20:59

Eko park je 3. februara bio domaćin predstavnicima lokalne samouprave i Kinološkog društva iz Ćuprije, kao i Klastera “Šumadijski cvet”, čiji je direktor Simon Zečević počeo obuku za plasteničku proizvodnju ukrasnog bilja. Goste iz Ćuprije zanimala su iskustva u uređivanju životne sredine i razvoj turizma.

“Naš cilj je razvoj i širenje Eko parka Ilina Voda”, izjavio je Zečević, najavljujući zajedničke akcije. Klaster “Šumadijski cvet” je neprofitna organizacija, pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Vlade Srbije. Pomaže proizvođačima cveća, pretećim delatnostima i udruženjima. “U Klasteru je preko 100 članova. Ovih dana, biće završena i Internet prezentacija www.sumadijskicvet.com”, najavljuje Zečević.

Draganu Atanacković, iz Odeljenje za turizam SO Ćuprija, interesovalo je kako građani mogu da se organizuju na uređivanju okoline. Eko park je posetio i Toplica Miljković, iz Skupštinskih zajedničkih poslova, angažovan i na protokolu u Ćupriji. 

Goran Petrović, predsednik Kinološkog društva Ravanica 73 Ćuprija, najavio je nastavak tradicionalnih, noćnih izložbi pasa, u Moravskom parku. Kinolozi iz Ćuprije su ranije organizovali republičke izložbe, a od 11. jula ove godine treba da dobiju najviši rang CACIB-a. Kao turistički potencijal Ćuprije prezentirani su i ostaci Rimskog grada Horeum Margi i jezero Mućava, u blizini Spomen parka na Ivankovcu, Manastira i pećine Ravanica.