O Nama

Zeleno gnezdo nadomak grada sa puno malih radosti, aktivnosti i druženja vratiće istinsko zadovoljstvo na kraju dana i malim i velikim posetiocima ovog ekološkog raja.

...

Na samo 12 km od centra Beograda, sa pogledom na Avalski toranj, nastalo je jedinstveno imanje koje se prostire na površini od 7 hektara. Krase ga jezero, brojni potočići, viseći most, više od 900 sadnica raznovrsnog voća, preko 1000 čokota grožđa i mini zoo vrt sa brojnim domaćim životinjama koje možete da vidite i dodirnete.

Mladi, obrazovani par iz Beograda, roditelji četvoro dece, želeli su da svoju decu i prijatelje udalje od gradskog smoga, nezdrave hrane, zavisnosti od tehnologije, ali da se ne udalje od grada!

Tako je nastao EkoPark Beograd, iz iskonske potrebe da se u urbanoj sredini, vratimo našoj pravoj prirodi, organskoj proizvodnji, kontaktu sa zemljom i životinjama.

U sklopu imanja nalazi se najfiniji restoran koji nudi domaće i organske specijalitete za nezaboravna druženja (proslave rođendana, manja venčanja, devojačko, momačko veče i druge svečanosti) uz probrana vina iz naše vinoteke i domaće kolače. U EkoPark Beograd možete doći svakog radnog dana i vikenda, sa svojom porodicom i prijateljima na celodnevni izlet u prirodu nadomak grada. Uz mnogobrojne aktivnosti za decu uz profesionalnu brigu i animaciju u zatvorenoj i dve otvorene dečje igraonice.

Farma domaćih životinja i organske sadnice voća i povrća sa svim potrebnim sertifikatima o organskoj proizvodnji, učiniće da promenite svoje navike i da "nahranite" svoju decu ljubavlju i boravkom u prirodi, jer je to definitivno vaspitanje za treći milenijum.

...
organsko poljoprivredno gazdinstvo

Ovo je mesto gde ćete otkriti organski vinograd, ubrati organske maline ili jagode, naučiti šta je to spororastuće povrće (paradajz, kupis, karfiol…) uživati u igri pored vode, rekreativnom pecanju sa svojom omiljenom ekipom ili šetnjama po šumi.

Ulaganje u zdravlje i promenu stečenih navika su deo i zelene strategije da se kroz piknik i proslave na otvorenom (osamnaesti rođendani, matura, diploma) i mladi uključe u zdrav život u prirodnom ambijentu.

Ovde u EkoPark-u Beograd uz rukom ubrane proizvode i hranu koja istinski miriše, gde štala mami na zagrljaj između dece i životinja...gde deca i odrasli mogu svojom rukom pokupiti jaja guske, patke ili koke, videti kako se dobija kozije mleko i odmah ga popiti, nestaje svaka agresivnost i stres.

Igra sa životinjama, boravak na otvorenom, žubor potočića, cvrkut ptica, uz organske gastronomske zalogaje učiniće da EkoPark Beograd postane mesto gde idemo kada nam je potrebno da se brzo i lako regenerišemo, napunimo energijom, vratimo sebi i svojoj istinskoj prirodi postajući osetljivi na lepotu, svesniji prave mere stvari.

Zeleno gnezdo nadomak grada sa puno malih radosti, aktivnosti i druženja vratiće istinsko zadovoljstvo na kraju dana i malim i velikim posetiocima ovog ekološkog raja.