EkoPark Beograd

Zeleno gnezdo nadomak grada sa puno malih radosti, aktivnosti i druženja pružiće istinsko zadovoljstvo i malim i velikim posetiocima ovog ekološkog raja.

Na samo 12 km od centra Beograda, sa pogledom na Avalski toranj, nastalo je jedinstveno imanje koje se prostire na površini od 7 hektara. Krase ga jezero, brojni potočići, viseći most, više od 900 sadnica raznovrsnog voća, preko 1.000 čokota grožđa i mini zoo vrt sa brojnim domaćim životinjama koje možete da vidite i dodirnete. Celo poljoprivredno gazdinstvo je sertifikovano organsko imanje i sa ponosom možemo istaći da smo jedinstveni u našem okruženju pa i šire. Svi zasadi koji se nalaze na imanju su sertifikovani organski i svake godine se vrši resertifikacija u oblasti biljne proizvodnje i stočarstvu.

Mladi, obrazovani par iz Beograda, roditelji petoro dece, želeli su da svoju decu i prijatelje udalje od gradskog smoga, nezdrave hrane, zavisnosti od tehnologije, ali, pritom, ne udaljavajući se od samog grada!

Tako je nastao EkoPark Beograd - iz iskonske potrebe da se u urbanoj sredini vratimo našoj pravoj prirodi, organskoj proizvodnji, kontaktu sa zemljom i životinjama.

U sklopu imanja nalazi se najfiniji restoran, Caffegril jezero, i Eko bar, koji nude domaće i organske specijalitete za nezaboravna druženja (proslave rođendana, krštenja, venčanja, korporativne proslave, team building i razne druge proslave) uz probrana vina iz naše vinoteke i domaće kolače. U EkoPark Beograd možete doći svakog radnog dana i vikenda, sa svojom porodicom i prijateljima na celodnevni izlet u prirodu nadomak grada. Uz mnogobrojne aktivnosti za decu uz profesionalnu brigu i animaciju u jednoj zatvorenoj i četiri otvorene dečje igraonice.

Ovo je mesto gde ćete otkriti organski vinograd, ubrati organske maline, jagode, jabuke, kruške…i razno drugo organsko voće i povrće, naučiti šta je to spororastuće povrće (paradajz, kupus, karfiol…), uživati u igri pored vode, rekreativnom pecanju sa svojom omiljenom ekipom ili šetnjama po šumi ili voćnjaku sa prelepim pogledom na Avalski toranj.

Ulaganje u zdravlje i promenu stečenih navika deo su i zelene strategije da se kroz piknik i proslave na otvorenom (osamnaesti rođendani, matura, diploma) mladi približe zdravom životu u prirodnom ambijentu.

Igra sa životinjama, boravak na otvorenom, žubor potočića, cvrkut ptica, uz organske gastronomske zalogaje čine EkoPark Beograd mestom u kojem se boravi kada nam je potrebno da se brzo i lako regenerišemo, napunimo energijom, vratimo sebi i svojoj istinskoj prirodi postajući osetljivi na lepotu, svesniji prave mere stvari.

Pogedajte galeriju fotografija.

Galerija