EkoPark organsko poljoprivredno gazdinstvo

Važno je da za sebe i svoju porodicu biramo hranu koja podržava naše zdravlje.

Zdrava hrana održava snagu organizma i osnažuje nas. Zdrave namirnice stvaraju zdrave biohemijske procese u telu.

Zbog toga je održiva i zdrava poljoprivreda naša strast – 2015. godine započinjemo procese konverzije u organsku proizvodnju, u 2016. rađena je analiza zemljišta, koja je pokazala odlične rezultate kvaliteta zemlje i vode. Od nadležnog ministarstva dobijeno je zeleno svetlo i stekli su se svi uslovi za organski status gazdinstva, i u februaru 2017. dobijen je i prvi organski sertifikat za biljnu proizvodnju.

2017. godine dobijen je prvi organski sertifikat u biljnoj proizvodnji, potom 2018. godine stiču se uslovi za sertifikaciju u oblasti stočarstva: organska jaja, organski pilići, koze i kozije mleko. Nakon dobijanja ova dva organska sertifikata u biljnoj proizvodnji i stočarstvu, stiču se uslovi i celo imanje dobija status Organskog. Mi smo jako ponosni na činjenicu da smo još od 2014. istrajali u celom procesu, svojim zalaganjem, trudom i održivim razvojem stekli opravdani naziv Organsko poljoprivredno gazdinstvo - jedinstveno na našim prostorima!

Sa puno ljubavi prema prirodi i životinjama garantujemo da sve što proizvodimo prirodno raste, a sprovesti sve preporuke koje nadležno ministarstvo nalaže, posebno u organskoj proizvodnji, jeste ozbiljan posao.

Sve proizvode koje pravimo na Organskom poljoprivrednom gazdinstvu EkoPark Beograd možete degustirati u našem restoranu, poručiti za kućnu dostavu ili kupiti na našem imanju.

Zdravo tlo je temelj zdrave poljoprivrede. Održavanje zemlje zdravim je naš najveći prioritet u poljoprivrednoj praksi. Zdrav plodored i kompostiranje ključni su za izgradnju plodnog zemljišta.

Celokupno gazdinstvo obuhvata 7 ha a od toga je 2 ha pod voćem, na kom se nalazi preko 900 sadnica raznovrsnog voća. Na nepunom hektaru nalazi se preko 30 vrsta različitog povrća. Posebno smo ponosni na naše jagode, sorte ’’Senga Sengana’’, sa zasađenih 5.000 sadnica na osunčanoj padini.

Izučavajući stručnu literaturu, uz podršku profesora sa Poljoprivrednog fakulteta, početkom 2018. godine proširili smo površine pod jagodom, i počeli sa vertikalnim sistemom uzgoja.

U povrtnjaku miljenik nam je paradajz sorte ’’Volovsko srce’’ (godišnji prinos paradajza je 10.000 kg). Naučna istraživanja dokazala su kako je paradajz najdelotvorniji kada se konzumira u obliku soka. Kada je u obliku napitka, poseduje posebne pogodnosti po čovekovo zdravlje: reguliše metabolizam, jača otpornost i izbacuje suvišnu tečnost iz organizma. Sok od paradajza preporučuje se i kod premora, jer krepi i čisti organizam, a telo oslobađa od neprijatnih mirisa. Dobar je i prirodni lek protiv prevremenog starenja, kašlja, plućnih bolesti i problema sa urinarnim traktom.

U sveukupnoj proizvodnji voća i povrća možemo da se pohvalimo kvantitetom i kvalitetom.

Sertifikat 1 Sertifikat 2 Sertifikat 3 Sertifikat 4

Pogedajte galeriju fotografija.

Galerija